Din svenska guide till spel

Tia

Tia är en skraplott från Svenska Spel som bara kostar 10 kronor och har en maxvinst på 250 000 kronor. Det finns två olika versioner att välja mellan: Tia Stjärnvinsten och Tia Kalasvinsten.

Så spelar du Tia
Det finns två olika tianlotter att välja mellan: Tia Stjärnvinsten och Tia Kalasvinsten. Båda kostar 10 kronor styck och ger dig chansen att vinna upp till 250 000 kronor direkt. Vinstchansen är 1:3.

Precis som för en trisslott spelar man genom att skrapa bort skyddsfilmen. Framträder samma belopp tre gånger har du vunnit det beloppet. Tre stycken 25:- innebär alltså en vinst på 25 kronor.
Tia Stjärnvinsten och Tia Kalasvinsten säljs hos Svenska Spels spelombud. Det räcker med att vara lotteriombud för att kunna sälja tianlotter, man behöver inte vara ett fullskaligt spelombud. Det går också att skrapa tianlotter av båda varianterna på svenskaspel.se.

Tia Stjärnvinsten
Tre lika belopp ger vinst, och om de dessutom är markerade med stjärnor vinner du summan av samtliga tio belopp som visas i spelfältet.
Oavsett om du vunnit en vanlig vinst eller en stjärnvinst har du chans att få din vinst dubblerad genom funktionen Krona/Klave.
Tia Stjärnvinsten kostar 10 kronor och kan ge upp till 250 00 kronor i vinst. .
Vinstchansen för Tia Stjärnvinsten är 1:3.

Tia Kalasvinsten
Tia Kalasvinsten kan ge upp till 250 000 kronor direkt på skrapet. Precis som för Tia Stjärnvinsten innebär tre lika belopp att du vunnit det beloppet. Tre stycken 25:- ger alltså en vinst på 25 kronor.

Om du skrapar fram tre paket får du vara med i direktsänd radio i Mix Megapol och skrapa en speciallott. Speciallotten anger under hur många år du ska få 10 000 kronor på din födelsedag. Minst antal år är fem och max antal år är tio.

Tia Kalasvinsten kostar 10 kronor och vinstchansen är 1:3.

Recension av Tia
Tia-lotterna kostar som namnet antyder bara tio kronor styck, vilket gjort dem mycket populära. Det går inte att vinna några livsförändrande förmögenheter, men storvinsten på 250 000 kronor är ändå tillräckligt stor för att utgöra en rejäl lockelse. Tia skraplotter säljs på många olika platser och är mycket enkla att förstå. Dessutom finns valmomentet: vill jag ha chans till stjärnvinst eller kalasvinst?

Det låga priset i kombination med den höga vinstchansen (1:3) är förmodligen anledningen till att tian blivit en så populär present, för en hundring får man tio lotter och troligen kommer åtminstone några av dem att ge vinst.

Om du är osäker på hur tian fungerar och om det är något för dig kan du gå in på svenskaspel.se och spela en demolott i spelbutiken. Det är en gratislott utan riktiga vinster för den som vill testa lotten kostnadsfritt.