Din svenska guide till spel

Spelkortet

Spelkortet är ett kort från Svenska Spel som du kan använda för att få dina spel registrerade i ditt namn hos Svenska Spel. Utan spelkort måste du själv hålla ordning på ditt spelkvitto och kontrollera om du vunnit eller ej, med spelkort kontrolleras detta automatiskt och Svenska Spel kontaktar dig vid vinst. Det finns även andra fördelar med att ha ett spelkort, till exempel möjlighet att vinna fribiljetter till sport- och spelevenemang.

Fullständiga regler och villkor för spelkortet hittar du på svenskaspel.se.

Så använder du spelkortet
Spelkortet är ett plastkort från Svenska Spel som har samma storlek som ett bankkort som är lätt att ha med sig i plånboken. Om du använder spelkortet när du spelar registreras dina spel automatiskt, vilket innebär flera fördelar för dig. En av de viktigaste är förstås vinstbevakningen – du riskerar inte att missa någon vinst. Detta samma gäller förövrigt om du väljer att spela på svenskaspel.se istället för hos ett ombud – dina spel registreras i ditt namn och du får meddelande om alla vinster.

Här är några andra fördelar med att ha ett spelkort från Svenska Spel

– Du får meddelande om resultat och eventuella vinster så att du vet ifall och vad du vunnit.
– Om du har registrerat ett flerveckorsspel får du en påminnelse när utgångsdatumet börjar närma sig så att du inte glömmer att lämna in en ny registrering om du så önskar.
– I spelbutiken kan du få information om dina senaste 15 spel och kontrollera om du vunnit något. Funktionen kallas Mina rättade spel.
– Om du går till svenskaspel.se kan du logga in till Mina spel och där se alla dina spelkortsregistrerade spel.
– Du kan använda dig av Svenska Spels Spela Lagom-verktyg för att sätta upp riktlinjer för ditt spelande.
– Den som har spelkort hos Svenska Spel får attraktiva rabatter på både spel och idrottsevenemang.

Spärrning och beställning av nytt kort
Om ditt spelkort har blivit stulet eller tappats bort behöver du spärra det. Du kan antingen logga in på svenskaspel.se och spärra det där, eller ringa till kundservice på telefon 0770-11 11 11. På samma sätt kan du beställa ett ersättningskort. Kortet skickas ut till din folkbokföringsadress.

Använd spelkortet, vinn fribiljetter
Varje gång du använder ditt spelkort eller spelar via Svenska Spels Internet- eller mobiltjänster anmäls du automatiskt till en tävling där du kan vinna specialbiljetter till sport- och spelevenemang. Du behöver alltså inte göra något speciellt, det räcker med att du ser till att använda ditt spelkort eller Svenska Spels nät- och mobiltjänster för att ha chans att vinna fribiljetter.

Biljetter delas ut till både små och stora evenemang. En grupp glada spelare bjöds till exempel på en lyxig VIP-weekend i Stockholm där de fick besöka Melodifestivalen i Globen i mars 2009.

Recension av spelkortet
En av de viktigaste funktionerna i spelkortet är givetvis vinstbevakningen. Hur ofta ser man inte rubriker i tidningen i stil med ”Multimiljonvinnaren i Örkelljunga har ännu inte hört av sig till Svenska Spel”. Utan spelkort riskerar du att missa vinster, och dessutom har du inte någon möjlighet att bevisa att du är vinnaren om du skulle ha råkat tappa bort spelkvittot, fått det stulet, etc.

Under semestertider är det särskilt lätt att råka missa en vinst eller inte orka gå igenom resultaten när man kommer hem igen, särskilt om man har lämnat in spelkuponger för flera veckor i taget. Det samma gäller andra perioder när man är extra stressad, råkar blir sjuk eller helt enkelt har mycket på gång samtidigt.

Sist men inte minst är det alltid bra att ha någon – i det här fallet spelkortet – som dubbelkollar åt en. Man kan råka läsa en vinstrad fel eller missförstå en rapportering.

En av nackdelarna med att skaffa ett spelkort är att du när du godkänner avtalsvillkoren för spelkortet godkänner att Svenska Spel får kontakta dig. Detta kan givetvis vara mycket irriterande om man inte har lust att få erbjudanden, påminnelser, etc. Lyckligtvis är det mycket enkelt att gå in på svenskaspel.se och ändra inställningarna så att du antingen inte erhåller några meddelanden alls (utöver de beställda), eller bara erhåller den i de former du valt. Du kanske till exempel gärna tar emot information via e-post och sms, men inte har lust att få pappersbrev hem eller bli uppringd. Om du inte vill logga in på svenskapspel.se kan du istället kontakta kundtjänst på telefon 0770-11 11 11 och göra ändringarna där.

Obs! Du kan spärra kommunikationen från Svenska Spel utan att det påverkar information som du själv beställt, till exempel bevakningar och påminnelser.