Din svenska guide till spel

Oddset Matchen

Oddset Matchen är en typ av sportsbetting (vadslagning om sporthändelser) som erbjuds av statliga Svenska Spel. För dig som spelar på Oddset Matchen gäller det att förutse slutresultatet (efter ordinarie matchtid) på en utvald match. Du kan satsa från 10 kronor till 500 kronor per vad och spela på upp till 12 matcher per dag. De sporter som erbjuds är fotboll, handboll, ishockey, bandy och innebandy.

Så spelar du Oddset Matchen
Du spelar på Oddset Matchen genom att ange vad du tror kommer att bli slutresultatet för en utvald match. Det är slutresultatet efter ordinarie matchtid som gäller.

Du väljer själv hur mycket du vill satsa, från 10 kronor till 500 kronor, och du kan spela på upp till 12 matcher per dag. Spelstopp inträffar normalt fem minuter innan matchstart. Det går att annullera ett vad inom 30 minuter efter att det lagts (dock senast 5 minuter efter spelstopp). Hos spelombud måste annulleringen utföras i samma terminal som vadet las.

Oddset Matchen går att spela som system.

Odds
Oddsen för Oddset Matchen är löpande, de påverkas alltså av hur insatserna fördelar sig. Först vid spelstopp sätts det slutliga oddset. Du hittar det aktuella oddset på svenskaspel.se samt på Text-TV hos ombuden.

Vinst
Vid vinst multipliceras din insats med oddset. Om ingen har satsat på rätt resultat överförs högsta vinsten till någon annan framtida match.

Recension av Oddset Matchen
Oddset Matchen passar dig som gillar att verkligen sätta dig in i förutsättningar för en match och försöka förutspå exakt hur den kommer att sluta. Du kan spela på upp till tolv matcher per dag vilket ger stor valfrihet och möjlighet till en hel del spel för den som så önskar. Dessutom väljer du själv insatsen per match, från 10 kronor till 500 kronor. Oddset Matchen erbjuds för fem populära idrotter: fotboll, ishockey, bandy, innebandy och handboll.

Viktigt att tänka på är att oddsen är löpande, det vill säga de justeras i takt med att vaden strömmar in. Först vid spelstopp sätts det slutgiltiga oddset.

Utdelningsprocenten för Oddset Matchen är 70%, vilket är lika högt som för till exempel Oddset Lången, Oddset Powerplay och Måltipset. Utdelningsprocenten för Stryktipset och Europatipset höjdes nyligen från 46% till 65% men ligger fortfarande en bra bit under Oddset Matchen. Oddset Matchen, som räknas som ett skicklighetsspel, erbjuder dessutom en mycket högre utbetalningsprocent än turspel som Lotto (45%) och Joker (39,7%). Däremot är Oddset Matchen inte särskilt konkurrenskraftigt i jämförelse med den utbetalningsprocent som ges av många av de stora privata sportsbettingsajterna på nätet. Där är det inte svårt att hitta sportsbettingvarianter som betalar tillbaka över 90% av intäkterna till spelarna i form av vinster. Du hittar mer om odds och betting på sådana spelbolag här: odds och betting

Kort sammanfattning av de olika Oddset-varianterna
Oddset Lången: hemmaseger, bortaseger eller oavgjort
Oddset Matchen: slutresultatet efter ordinarie matchtid
Oddset Mixen: 1X2, halvtid/fulltid, över/under, handicap, sista målskytt, m.m.
Oddset Bomben: målresultaten i två till fyra utvalda matcher (mycket höga odds)
Oddset Powerplay: 1X2 och head-to-head för hockey
Oddset Live: slå vad när som helst under matchen