Din svenska guide till spel

Jackpotpåsen

Jackpotpåsen är en spelpåse för dig som vill ha chans att vinna alla helgens jackpots från Svenska Spel. Jackpotpåsen är färdigpackad med spel på de spelformer som erbjuder jackpotvinster överstigande 400 000 kronor för den aktuella helgen. En jackpotpåse ger alltid möjlighet till minst 3 miljoner i sammanlagt vinst.

De spel som kan ingå en Jackpotpåse är Lotto med Joker, Måltipset, Stryktipset och Europatipset. Minst två rader Lotto 1 med Joker ingår alltid i en Jackpotpåse. Tonvikten i en Jackpotpåse läggs på den spelform där jackpotten är som högst.

Om det inte finns någon jackpot en viss helg går det inte att köpa någon Jackpotpåse. För att en Jackpotpåse ska sättas samman krävas att de sammanlagda jackpotterna uppgår till minst tre miljoner kronor.

Så spelar du Jackpotpåsen
Du kan köpa Svenska Spels Jackpotpåse hos spelombuden och på svenskaspel.se. Jackpotpåsen börjar säljas på torsdagsmorgonen, och spelstopp är lördag klockan 15:55.

En Jackpotpåse från Svenska Spel kostar alltid mellan 60 och 80 kronor. Det exakta priset beror på hur kombinationen av spel ser ut.

Om du har ett spelkonto hos svenskaspel.se kan du se dina rader under Mina spel så snart du köpt din jackpotpåse. Viktigt att tänka på är dock att raderna inte visas samlade i en påse utan uppdelade på respektive produkt, det vill säga Lotto, Stryktipset och så vidare.

På svenskaspel.se kan du alltid se vad jackpotpåsen innehåller för kommande helg. I skrivande stund består påsen till exempel av följande:

  • Lotto lördag 1, 5 enkelrader + Joker
  • Lotto lördag 1, 5 enkelrader + Joker
  • Måltipset, 8 enkelrader

Lotto har för kommande helg en jackpott på 4 miljoner kronor, Måltipset 2,5 miljoner kronor, Stryktipset 0 kr och Europatipset 0 kr.

Hur en jackpotpåse plockas ihop avgörs inte bara av vilka spel som erbjuder jackpott på över 400 000 kronor den helgen, utan också av hur stora de olika jackpottarna är i förhållande till varandra. Om till exempel Lotto erbjuder en riktigt stor jackpott och övriga spelformer mindre jackpottar kommer den påse som sätts samman för den helgen att innehålla extra många lottorader. Om det istället är Stryktipset som har den största jackpotten samtidigt som Lotto erbjuder en lägre summa blir det lite färre lottorader och desto fler stryktipsrader i Jackpotpåsen. Dock ingår alltid minst två rader Lotto 1 med Joker.

Recension av Jackpotpåsen
Jackpotpåsen kan visserligen innehålla skicklighetsspelen Måltipset, Stryktipset och Europatipset men bör ändå karaktäriseras som ett turspel i likhet med Lotto och Joker. Det är alltså en spelform som passar dig om föredrar att lita till turen och inte vill behöva sätta dig in i vad som är de troliga resultaten för en lång rad olika sporthändelser. Jackpotpåsen har tagits fram för att attrahera kunder som vill ha chans att vinna riktigt mycket – en jackpott måste bestå av minst 400 000 kronor för att få vara med i påsen och det går inte att köpa någon Jackpotpåse om de sammanlagda jackpotterna för veckan inte uppgår till 3 miljoner kronor.

Jackpotpåsen är i jämförelse med till exempel Triss och Tian inte något omedelbart spel. Jackpotpåsen börjar säljas på torsdag morgon och det är inte förrän under kommande helg man kan veta om man vunnit eller inte. Spelformen rekommenderas alltså inte för den som vill ha omedelbar vetskap, utan passar dig som gärna drar ut på spelupplevelsen över flera dagars tid.

En annan fördel med Jackpotpåsen är att den erbjuder flera olika sorters spel vars resultat presenteras vid olika tillfällen, något som gör spelupplevelsen mer varierad och långlivad.