Din svenska guide till spel

Tia Stjärnvinsten

Tia är en skraplott ur Svenska Spels lottsortiment och du kan välja mellan två olika varianter: Tia Kalasvinsten och Tia Stjärnvinsten. Som namnet antyder är priset endast tio kronor styck, oavsett vilken variant du väljer. Båda versionerna erbjuder upp till 250 00 kronor i vinst direkt på skrapet, men med Tia Kalasvinsten har du dessutom möjligheten att vinna 10 000 kronor per år i upp till 10 år. För Tia Stjänvinsten finns istället andra extravinster som du kan läsa mer om här nedan.

Så spelar du Tia Stjärnvinsten
Tia Stjänvinsten fungerar precis som en traditionell Trisslott. Skrapa bort skyddsfilmen och hoppas på att få tre likadana belopp. Om du till exempel får tre 100:- har du vunnit 100 kronor.

Tia Stjärnvinsten skiljer sig från Tia Kalasvinst genom chansen att skrapa fram tre likadana belopp markerade med stjärnor. Om detta inträffar har du vunnit summan av samtliga tio belopp som visas i spelfältet.

Dessutom har Tia Stjärnvinsten en krona/klave chans. Här kan du få hela din vinst dubblerad, oavsett om det är en stjärnvinst eller vanlig vinst.

Tia Stjärnvinsten kostar 10 kronor och vinstchansen är 1:3.

Det är lätt att hitta butiker som säljer tianlotter eftersom man inte behöver vara fullskaligt spelombud för Svenska Spel för att få sälja den, det räcker med att vara lotteriombud. Tianlotter går även att skrapa på Svenska Spels sajt svenskaspel.se.

Recension av Tia Stjärnvinsten
Tia Stjärnvinsten är perfekt för dig som direkt vill veta om du vunnit och exakt hur mycket, och dessutom vill få pengar utbetalda så fort som möjligt. Tia Kalasvinsten erbjuder visserligen upp till 250 000 kronors vinst direkt, men har även ett vinstmoment som kräver att man besöker Mix Megapol och skrapar i direktsändning. Förutom att behöva vänta på själva radiosändningen är vinsten dessutom av den sort som betalas ut en gång per år under 5-10 år. För dig som föredrar omedelbara vinster är Tia Stjärnvinsten alltså det bästa alternativet, medan Tia Kalasvinsten passar dig som kan tänka dig att vänta.

Tia Stjärnvinsten och Tia Kalasvinsten har blivit populära tack vare sin snabbhet, enkelt och låga insats. De kostar bara tio kronor och är därmed en av de billigare metoderna för att göra vardagen lite mer spännande. Dessutom är de omtyckta presenter och värdinnegåvor, delvis tack vare sin höga vinstchans – i snitt har var tredje lott vinst. Detta innebär att även en liten samling lotter till en jubilar förmodligen kommer att bjuda på åtminstone en trevlig överraskning.