Din svenska guide till spel

Tia Kalasvinsten

Tia är en skraplott från Svenska Spel som finns i två olika versioner: Tia Kalasvinsten och Tia Stjärnvinsten. Båda varianterna kostar 10 kronor styck och precis som på den välkända Trisslotten vinner man om man skrapar fram tre likadana belopp. Man kan vinna 250 000 kronor direkt, oavsett vilken av tia-varianterna man väljer. Skillnaden mellan Tia Kalasvinsten och Tia Stjärnvinsten ligger i möjligheterna till extravinster. Du hittar mer information om detta här nedan.

Så spelar du Tia Kalasvinsten
Tia Kalasvinsten fungerar som de flesta andra skraplotter, det vill säga du skrapar samtliga rutor och hoppas på att minst tre av beloppen ska vara lika. Om du till exempel skrapar fram tre stycken 100:- har du vunnit 100 kronor. Det högsta belopp du kan skrapa fram är 250 000 kronor.

Både Tia Kalasvinsten och Tia Stjänvinsten säljs hos Svenska Spels ombud. För att få sälja lotterna räcker det med att vara lotteriombud, man behöver inte vara fullskaligt spelombud. Att hitta butiker som säljer tianlotter är därför mycket enkelt. Numera går det också bra att gå in på svenskaspel.se och skrapa tianlotter där.

Tia Kalasvinsten och Tia Stjänvinsten kostar 10 kronor och vinstchansen är 1:3.

Vad är speciellt med Tia Kalasvinsten?
Förutom möjligheten att skrapa fram upp till 250 000 kronor i vinstpengar har du som spelar på Tia Kalasvinsten chans att få en rejäl födelsedagspresent under de kommande åren. Om du du skrapar fram tre paket får du besöka Mix Megapol och där skrapa en speciallott i direktsändning. Av lotten framgår under hur många år du ska få 10 000 kronor på din födelsedag. Lägsta antal år är fem, högsta antal är tio. Det kan alltså bli en kalasvinst på upp till 100 000 kronor.

Recension av Tia Kalasvinsten
Tianlotterna kostar bara tio kronor styck, vilket gör dem till ett mycket billigt sätt att få ett extra spänningsmoment i vardagen. Båda varianterna är enkla att förstå och man vet direkt om man vunnit eller inte. Man behöver inte vänta på någon dragning eller invänta något sportevenemang. Om du skrapar fram tre paket på Tia Kalasvinsten måste du visserligen vänta på att få veta i hur många år din vinst kommer att betalas ut, men du är automatiskt garanterad minst 10 000 kronor per år under 5 år vilket förmodligen gör väntan tämligen uthärdlig.

För den som absolut inte vill vänta ens på skrapet i Mix Megapol finns Tia Stjärnvinsten, där vet man så snart man skrapat färdigt exakt vad man har vunnit och begära skyndsam utbetalning av pengarna. Tia Kalasvinsten är ett bättre alternativ för dig som gillar chansen att få en kalasvinst utbetald på födelsedagen under många års tid.

Det låga lottpriset i kombination med den höga vinstchansen (i snitt vinner man på var tredje lott) har gjort tianlotterna till populära presenter och tackgåvor. För en tämligen blygsam summa kan man få en samling lotter och ha stor chans att åtminstone någon av dem är en vinstlott. Tia Kalasvinst passar naturligtvis extra bra till födelsedagar och liknande begivenheter eftersom den har kalastema och kan bli en present som fortsätter anlända år efter år.