Din svenska guide till spel

Skrap-Pyramid

Skrap-Pyramid är en skraplott från Svenska Spel. Den ingår tillsammans med Skrap-Bingo och Skrap-Kryss i Svenska Spels satsning på skraplotter som är lite mer avancerade än Trisslotten och tar lite längre tid att spela. Skrap-Pyramid är dock fortfarande ett snabbt spel, utan dragningar eller liknande. Skrap-Pyramid kostar 30 kronor och det går att vinna upp till 1 miljon. Det går dessutom att vinna fler än en vinst på samma lott.

Så spelar du Skrap-Pyramid
Lotten Skrap-Pyramid kostar 30 kronor och erbjuder mycket skrap för pengarna. Först skrapar man fram 25 nummer (”DINA NUMMER”) och sedan går man vidare till att skrapa själva pyramiden. För varje nummer som du skrapar fram i det övre spelfältet får du skrapa motsvarande ruta i pyramiden. Vinner gör du om du lyckas skrapa en hel höger- eller vänsterrad rad någonstans i pyramiden.

Eftersom numren står i en pyramid krävs det olika antal nummer för att bilda en helt skrapad vågrät rad. Längst ned i basen, där man kan vinna hundra tusen kronor eller en miljon kronor, består en rad av fem nummer. Högst upp i toppen däremot, där man kan vinna 30 kronor eller 60 kronor, består en rad bara av ett enda nummer.

Pyramiden är indelad i två halvor, vänsterhalvan (Spel 1) och högerhalvan (Spel 2). Det räcker med att få en fullständig rad i ena halvan för att vinna. Den pil som pekar mot raden anger hur mycket en vinst på den raden är värd.

Det är möjligt att vinna på mer än en rad när man spelar Skrap-Pyramid.

Vinstchansen för Skrap-Pyramid är 1:4. Lägsta vinst är 30 kronor, högsta vinst är 1 miljon kronor.

Skrap-Pyramid är lätt att få tag på eftersom det räcker med att vara lotteriombud för att få sälja den, man behöver inte vara fullskaligt spelombud för Svenska Spel. Det går även bra att skrapa Skrap-Pyramid på nätet, på Svenska Spels sajt svenskaspel.se. Där kan du även provskrapa kostnadsfria demolotter för att lära dig hur spelet fungerar.

Recension av Skrap-Pyramid
Svenska Spels välkända Trisslott lanserades 1986 och är fortfarande en mycket populär skraplott i Sverige, men under senare år har Svenska Spel utökat skraplottsfamiljen rejält för att erbjuda större variation. Skrap-Pyramid är en av dessa nykomlingar, tillsammans med Skrap-Bingo, Skrap-Kryss och de billiga Tia-lotterna.

Lotten Skrap-Pyramid passar dig som gillar att skrapa mycket. Först skrapar du 25 rutor för att få fram dina nummer, och sedan angriper du själva pyramiden som består av Spel 1 och Spel 2. Om du däremot inte gillar mycket skrap är den inte att rekommendera, då finns det många andra spelformer som snabbare visare om du vunnit eller inte.

Eftersom pyramiden i Skrap-Pyramid är uppdelad i två spel kan den som önskar dra ut på nöjet ännu mera börja med att skrapa ena spelet och vänta med det andra. Mycket spelglädje för en liten peng helt enkelt. Det går dessutom att vinna flera gånger på samma lott, så en vinst på Spel 1 innebär inte automatiskt att Spel 2 kommer vara en nit.

Skrap-Pyramid är lite krångligare än Trisslotten och Tian-lotterna, något som vissa uppskattar och andra ogillar. Om du vill testa Skrap-Pyramid, eller dess släktingar Skrap-Bingo och Skrap-Kryss, kan du göra det på svenskaspel.se. Där kan du spela demolotter kostnadsfritt medan du lär dig hur det fungerar. Sedan kan du växla över till att spela för riktiga pengar och ha chans att vinna på riktigt.

Jämfört med till exempel Stryktipset eller Lotto är Skrap-Pyramid ett snabbt spel. Man ser omedelbart om man vunnit och hur stor vinsten är, och man kan få ut sina pengar snabbt. Man behöver inte invänta någon dragning eller kontrollera resultaten för olika sporthändelser. Skrap-Pyramid är helt och hållet ett turspel, till skillnad från till exempel Stryktipset som premierar den som är insatt i fotbollsvärlden. Alla har lika stor chans att vinna på Skrap-Pyramid.

Skrap-Pyramid kostar 30 kronor, vilket gör den lite dyrare en trisslotten (som kostar 25 kronor) och tre gånger så dyr som en tianlott (som kostar 10 kronor).

Vinstchansen för Skrap-Pyramid är 1:4 och maxvinsten är 1 miljon.