Din svenska guide till spel

Skrap-Kryss

Skrap-Kryss är en skraplott som hämtat inspiration från korsordens värld. Den ingår i Svenska Spels skraplottssortiment och erbjuder precis som Skrap-Pyramid och Skrap-Bingo en något längre och mer avancerad spelupplevelse än till exempel Trisslotten och Tialotten. Skrap-Kryss kostar 30 kronor och du kan vinna upp till 1 miljon.

Så spelar du Skrap-Kryss
Lotten Skrap-Kryss består av två fält, ett där du skrapar fram dina bokstäver och ett där du försöker skrapa fram hela ord i korsordet. För varje bokstav du skrapar fram bland dina bokstäver ska motsvarande bokstav skrapas i korsordsfältet. Får du fram tre eller fler hela ord i korsordet har du vunnit.

En bokstav kan förekomma fler än en gång i kordsordsfältet och du ska skrapa samtliga. Dyker till exempel D upp bland dina bokstäver ska samtliga D i korsordet skrapas, inte bara en.

Skrapkryss kostar 30 kronor och har en vinstchans på 1:3,3. Högsta vinsten är 1 miljon kronor och lägsta vinst är 30 kronor.

Skrap-Kryss går att köpa hos Svenska Spels lotteriombud. Det räcker med att vara lotteriombud för att få sälja dem, man behöver inte vara ett fullskaligt spelombud. Skrap-Kryss går även att spela på svenskaspel.se. Om du vill kan du provspela kostnadsfritt för låtsaspengar innan du börjar spela på riktigt.

Recension av Skrap-Kryss
Skrap-Kryss är en del av Svenska Spels satsning på lite dyrare och mer avancerade skraplotter som erbjuder en längre spelupplevelse. Det är fortfarande en snabb speltyp där man direkt ser om man vunnit och hur mycket och Skrap-Kryss kostar inte mer än 30 kronor, men jämfört med till exempel Trisslotten tar den lite längre tid att skrapa och är 5 kronor dyrare.

Skrap-Kryss är perfekt för dig som gillar att skrapa mycket och pyssla med din lott, eftersom den har två olika spelfält som ska skrapas och det första spelfältet avgör hur du ska skrapa det andra. Vill du däremot ha en lott där man riktigt snabb och enkelt skrapar sig fram till vinst eller förlust är Trisslotten eller Tialotten ett bättre alternativ.

Jämfört med till exempel Lotto eller Måltipset är däremot Skrap-Kryss ett snabbt spel, eftersom det inte finns någon dragning att vänta på eller sportevenemang som måste gå av stapeln. Man behöver därför inte heller komma ihåg att kontrollera om man vunnit eller inte – man kan skrapa lotten så snart man köpt den och har man vunnit kan man ordna med skyndsam vinstutbetalning.
Skrap-Kryss är helt och håller ett turspel, till skillnad från till exempel Stryktipset och andra former av sportsbetting som gynnar den som är insatt. På Skrap-Kryss har alla lika stor chans att vinna. Vinstchansen är 1:3,3.

Om du gillar Skrap-Kryss skulle du förmodligen även tycka om Skrap-Pyramid och Skrap-Bingo från Svenska Spel som även de kostar 30 kronor styck och erbjuder en lite längre och pyssligare spelupplevelse.

Om du är osäker på hur Skrap-Kryss fungerar kan du prova på gratis spel om låtsaspengar på svenskaspel.se.