Din svenska guide till spel

Skrap-Bingo

Skrap-Bingo är en skraplott inspirerad av bingovärlden. Den innehåller hela fyra olika bingobrickor och tillhör Svenska Spels sortiment av lite mer avancerade och något dyrare skraplotter som erbjuder en längre och lite mer pysslig spelupplevelse än till exempel Trisslotten. Skrap-Bingo är dock fortfarande en snabb och förhållandevis billig spelform och man inte behöver vänta på någon dragning eller liknande. Skrap-Bingo kostar 30 kronor och maxvinsten är 1 miljoner kronor.

Så spelar du Skrap-Bingo
Lotten Skrap-Bingo består av fyra olika bingobrickor samt en utropsbricka. Du skrapar fram nummer på utropsbrickan och markerar de utropade numren på dina fyra bingobrickor. Det blir alltså som ett litet bingospel där du är både spelare och bingoutropare. För att vinna behöver du få fem nummer i rad, fyra hörn eller ett kryss.

Skrapbingo har en vinstchans på 1:4. Högsta vinsten är 1 miljon kronor.

Det är lätt att hitta butiker som säljer Skrap-Bingo eftersom man inte behöver vara fullständigt spelombud för Svenska Spel för att få sälja den här lotten, det räcker med att vara lotteriombud. Du kan även spela Skrap-Bingo på Svenska Spels sajt svenskaspel.se. Där kan du även prova på demolotter för låtsaspengar.

Recension av Skrap-Bingo
Skrap-Bingo är ett bra val för dig som tycker att de sekunder det tar att skrapa en trisslott är lite väl hastigt. Skrap-Bingo erbjuder en mer omfattande spelupplevelse, där man på egen hand spelare ett litet bingospel med fyra olika spelbrickor. Eftersom det finns fyra olika bingobrickor kan man dessutom sprida ut sitt spelande för att få det att räcka längre, eller låta olika familjemedlemmar skrapa varsin bricka. Om du istället gillar riktigt snabba lotter är till exempel Trisslott och Tia bättre alternativ.

Jämfört med spel såsom Oddset och Lotto är dock Skrap-Bingo fortfarande ett snabbt spel. Så snart du skrapat färdigt vet du om du har vunnit och i så fall hur mycket, och kan begära snabb utbetalning av pengarna. Du behöver inte vänta på någon lottodragning eller kontrollera hur en rad idrottsevent har gått.

Om du gillar Skrap-Bingo skulle du förmodligen även uppskatta Skrap-Pyramid och Skrap-Kryss eftersom dessa tre lotter från Svenska Spel påminner en hel del om varandra. Alla kostar 30 kronor styck och erbjuder en lite mer utdragen och småpyssligare spelupplevelse jämfört med till exempel Triss och Tia. De är samtidigt dyrare än både Triss och Tia.

Skrap-Bingo är helt och hållet ett turspel, vilket skiljer det från till exempel Oddset som premierar den som är insatt i området. På Skrap-Bingo har alla samma chans att vinna. Vinstchansen för Skrap-Pyramid är 1:4.