Din svenska guide till spel

Oddset Direkt

Oddset Direkt är en spelform hos Svenska Spel där du deltar i både Oddset Matchen, Oddset Lången och Oddset Bomben. Valet görs av Xperten och du kan alltså mycket snabbt få ett spel utan att själv behöva sätta dig in i de matcher som ska spelas. Du väljer mellan insatserna 50 kronor, 100 kronor, 150 kronor, 200 kronor och 500 kronor. Om du har ett favoritlag bland de lag som finns med i Bomben kan du berätta det för Xperten. Ditt favoritlag sätts då som vinnare.

Snabb sammanfattning av dessa tre Oddsetvarianter:

  1. Oddset Matchen: slutresultatet efter ordinarie matchtid
  2. Oddset Lången: hemmaseger, bortaseger eller oavgjort
  3. Oddset Bomben: målresultaten i två till fyra utvalda matcher (mycket höga odds)

Du hittar mer information om Oddset Matchen, Oddset Lången och Oddset Bomben våra artiklar om dessa tre spelformer här på Svenska Spelguiden.

Så spelar du Oddset Direkt
Oddset Direkt gör att du snabbt och enkelt kan delta i tre olika oddsetvarianter samtidigt: Oddset Matchen, Oddset Lången och Oddset Bomben. Din spelkupong tas fram av Xperten, det vill säga den baseras på rekommendationer från tio olika experttippare. Du behöver alltså inte själv sätta dig in i de matcher som ska spelas och försöka förutse hur det kommer att gå, utan får utan extra kostnad dra nytta av rekommendationer från tio experter som gjort jobbet åt dig. Även insatsen är förutbestämd så till vida att det bara finns fem fasta nivåer att välja mellan: 50 kr, 100 kr, 150 kr, 200 kr och 500 kr.

Spelpaketen för Oddset Direkt sammanställs enligt följande:

Pris Lången singel Lången trippel Matchen Bomben
50 kr 16 kr Ingår ej 10 kr 24 kr
100 kr 20 kr 20 kr 20 kr 40 kr
150 kr 40 kr 40 kr 30 kr 40 kr
200 kr 50 kr 50 kr 40 kr 60 kr
500 kr 100 kr 100 kr 100 kr 200 kr

Om du har ett favoritlag bland de lag som finns med i Oddset Bomben, berätta det för Xperten så sätts laget som vinnare. Om du till exempel ska se en match med ditt favoritlag Hammarby kan det ju vara tråkigt att råka få AIK som segertippade på din kupong.

Recension av Oddset Direkt
Oddset Direkt är en praktisk lösning för den som snabbt och enkelt vill kunna satsa pengar på sport utan att själv behöva sätta sig in i alla de faktorer som kan påverka matchernas utgång. Däremot passar det givetvis inte spelare som finner nöje i själva tippandet, det vill säga att samla in fakta och klura på hur matcherna kan tänkas gå, hur mycket pengar som bör satsas på varje rad, och så vidare. För sådana spelare passar till exempel Stryktipset och Oddset Lången bättre. Oddset Direkt underlättar ytterligare genom att ha fem förutbestämda insatsnivåer – du kan alltså inte finjustera priset med fler eller färre garderingar och dylikt. Praktiskt för den som snabbt vill ha ett spel, opraktiskt för den som vill ha detaljkontroll. Du har dock viss möjlighet att påverka även Oddset Direkt. Om du har ett favoritlag kan du se till att det sätts som vinnare så att du inte riskerar att få motståndarlaget segertippade på din kupong.

Det går snabbt att få en färdig spelkupong med Oddset Direkt, däremot måste du vänta precis lika länge som vanligt på att få veta om du vinner. Alla matcher som ingår i Oddset Matchen, Oddset Lången och Oddset Bomben måste ju spelas färdigt först. Dessutom går det inte att spela särskilt ofta på någon Oddset-variant, inklusive Oddset Direkt, eftersom de är knutna till specifika idrottshändelser. Oddset Direkt är därför inte ett ”direkt” spel på det sätt som till exempel spelmaskiner, Triss och KenoXpress är direkta spel. Oddset Direkt passar därför bäst för den som bara vill spela då och då och inte har något emot att vänta på resultatet.

Kort sammanfattning av de olika Oddset-varianterna
Oddset Lången: hemmaseger, bortaseger eller oavgjort
Oddset Matchen: slutresultatet efter ordinarie matchtid
Oddset Mixen: 1X2, halvtid/fulltid, över/under, handicap, sista målskytt, m.m.
Oddset Bomben: målresultaten i två till fyra utvalda matcher (mycket höga odds)
Oddset Powerplay: 1X2 och head-to-head för hockey
Oddset Live: slå vad när som helst under matchen