Din svenska guide till spel

Oddset Bomben

Oddset Bomben är en form av sportsbetting som erbjuds av Svenska Spel. En ”bomb” består av två till fyra matcher som väljs ut av Svenska Spel, och din uppgift är att pricka in rätt målresultat för samtliga.

Oddset Bomben uppfanns i Finland och började erbjudas i Sverige den 4 april 2001. Oddset är känt för sina höga odds och möjligheten att vinna riktigt mycket pengar med en liten insats. Högsta Bomben-oddset i Sverige hittills inträffade den 11 november 2006. Då innehöll Oddset Bomben kombinationen Luleå-Linköping, Malmö-Brynäs och MoDo-Timrå. Luleå-Linköping slutade 2-3, Malmö-Brynäs 1-1 och MoDo-Timrå 8-1. Oddset hamnade på 2 043 523,50 gånger pengarna! En spelare från Helsingborg och en annan som spelat hos ombud vann över 2 miljoner kronor var.

Så spelar du Oddset Bomben
Du spelar Oddset Bomben genom att tippa målresultatet för en samling matcher utvalda av Svenska Spel. Antalet matcher som väljs ut av Svenska Spel varierar från två till fyra.
I skrivande stund består till exempel Oddset Bomben 1 av följande fotbollsmatcher:

  1. Irland – Ryssland
  2. Nordirland – Italien
  3. Portugal – Danmark
  4. Tyskland – Turkiet

Oddset 2 består samtidigt av följande hockeymatcher:

  1. IK Oskarshamn – Mora
  2. Västerås – Växjö Lakers
  3. Columbus – San Jose

Du kan spela Oddset Bomben hos Svenska Spels spelombud och på svenskaspel.se. Lägsta insatts per rad är 1 krona, men du måste spela för minst 10 kronor.

Om du inte vill tippa själv kan du använda dig av Xperten. Xperten tippar åt dig baserat på tio tipsexperters tips. Du får alltså tio spelexperter till din hjälp och chans att ta hem storkovan utan att behöva sätta dig in i den aktuella fotbolls- eller hockeysituationen.

Recension av Oddset Bombens
Oddset Bomben passar dig som vill ha riktigt höga odds. Som nämnts ovan har det hänt att spelare vunnit över 2 miljoner gånger pengarna. Många uppskattar också att Oddset Bomben innehåller förhållandevis få matcher – den som spelar på Stryktipset måste sätta sig in i 13 olika sporthändelser för upp till 26 olika lag. Med Oddset Bomben räcker det med 2-4 matcher och 4-8 lag. Jämfört med till exempel Triss och KenoXpress är inte Oddset Bomben ett snabbt spel – samtliga matcher måste ju avslutas innan man får något resultat. Att det är knutet till sporthändelser innebär också en begränsning för hur ofta man kan spela. Oddset Bomben är alltså utmärkt för spelare som gärna drar ut på spelupplevelsen och bara vill spela någon gång ibland.

Kort sammanfattning av de olika Oddset-varianterna
Oddset Lången: hemmaseger, bortaseger eller oavgjort
Oddset Matchen:  slutresultatet efter ordinarie matchtid
Oddset Mixen: 1X2, halvtid/fulltid, över/under, handicap, sista målskytt, m.m.
Oddset Bomben: målresultaten i två till fyra utvalda matcher (mycket höga odds)
Oddset Powerplay: 1X2 och head-to-head för hockey
Oddset Live: slå vad när som helst under matchen