Din svenska guide till spel

Lördagsgodis

Lördagsgodis är en produkt från Svenska Spel där du får en blandning av fem olika spel. De fem spel som ingår är Lotto, Joker, Keno, Stryktipset och Måltipset. Alla dessa spel avgörs på lördagar, därav namnet lördagsgodis. Svenska Spels lördagsgodis har funnits sedan 1991.

Så spelar du Lördagsgodis
Du som spelar på Lördagsgodis väljer inte själv dina rader för något av de ingående spelen. För Lotto, Joker och Keno slumpas numren fram, för Stryktipset och Måltipset används ”Xperten” som baseras på tips från sportspelsexperter.

Du kan välja mellan tre olika lördagsgodispåsar. Priset ligger på 75 kronor, 150 kronor respektive 200 kronor.

Lördagsgodis för 75 kr
Stryktipset
16-raderssystem
Måltipset
6 rader
Lotto
4 rader Lotto 1 och Lotto 2 lördag
Joker
På Lotto
Keno
2 rader (nivå 4 och 10) 

Lördagsgodis för 150 kr
Stryktipset
32-raderssystem
Måltipset
12 rader
Lotto
8 rader på Lotto 1 och Lotto 2 lördag
Joker
På Lotto och Måltipset
Keno
2 rader (nivå 4 och 10) med Kung Keno

Lördagsgodis för 200 kr
Stryktipset
48-raderssystem
Måltipset
16 rader
Lotto
12 rader på Lotto 1 och Lotto 2 lördag
Joker
På Lotto
Keno
3 rader (nivå 4, 8 och 10) med Kung Keno

Recension av Lördagsgodis
Lördagsgodis skapades för att passa spelare som ville delta i Svenska Spels lördagsspel utan att behöva lägga ned tid på att tippa, välja ut nummer, osv. Lördagspåsen innehåller de renodlade turspelen Lotto, Joker och Keno, samt sportsbettingspelen Stryktipset och Måtipset. I sin ursprungsform kan Stryktipset och Måltipset sägas premiera insatta och skickliga spelare och därmed inte vara renodlade turspel, men den som väljer att köpa en påse Lördagsgodis ger upp sin möjlighet att själv tippa och får istället en kombination framtagen av sportspelsexperter. Om du själv vill kunna påverka är det alltså bättre att spela Stryktipset och Måltipset i sin ursprungsform istället för att köpa en påse Lördagsgodis. Om du däremot vill delta i spänningen under lördagen utan att behöva sätta dig in i förutsättningarna för en lång rad olika sporthändelser är Lördagsgodis ett utmärkt val.

Lördagsgodis är inte bara snabbt och enkelt vad gäller raderna, Svenska Spel har också valt att endast erbjuda tre förutbestämda prisklasser: 75 kronor, 150 kronor och 200 kronor. Även här är alltså valmöjligheterna minimala, till skillnad från till exempel Stryktipset där frågan om exakt hur många kronor som ska läggas på en kupong är en stor del av själva tippandet. Lördagsgodis är alltså perfekt för den som är ute efter något snabbt och enkelt, men passar inte alls den som vill detaljstyra sitt spel.

Själva grundidén med Lördagsgodis är att påsen innehåller spel som avgörs på lördagen. Det är alltså inte ett snabbt spel där du omedelbart får veta om och i så fall vad du vunnit, utan passar dig som gärna drar ut på spelupplevelsen och är nöjd med att kunna spela en gång per vecka. Att Lördagsgodis innehåller hela fem olika spel bidrar också till att förlänga spelupplevelsen eftersom olika spel avgörs vid olika tidpunkter under lördagen.